Örökítsd meg a házad, üzleted vagy kedvenc enteriőröd! De ne a zsebfényképezőgépeddel, hanem egy profi fotós csapat segítségével.

Az épületfotózás könnyűnek tűnhet, mert az épületek nem szoktak bemozdulni, sőt annyira fixek, hogy még azt is megvárhatod, amíg a napsugarak a megfelelő szögben esnek a megörökíteni kívánt objektumra. De amikor megpróbálod, rájössz, hogy a felhők mégsem úgy állnak az égen, ahogy a keresőben, hogy a gyalogosok és autók nem úgy közlekednek, mint ahogy ideális lenne.

Aztán megnézed a kész képet, amely a legnagyobb varázslás után is ugyanolyan lesz, mint bármelyik japán turistáé, akinek négy másodpercet adott az idegenvezető, hogy lefotózza nappalidat vagy a hátsó kertedet. Ekkor fogod és kidobod a fotókat a gépeddel együtt és megfogadod, hogy legközelebb csak akkor fotózol épületet, ha találsz egy olyat, amely egy tágas, forgalomtól elzárt tér közepén, aranyos bárányfelhők előtt, a nap felé fordulva áll, és semmiképpen sem magasabb mint te. Lássuk be, sosem fogsz épületet fotózni többé. Kész szerencse, hogy van, aki leveszi ezt a terhet (és az állványt – mert az épületfotózáshoz az is kell) a válladról.

Szálloda, gyár, virágbolt vagy bármely vállalkozás nagyobb lendületet vehet egy profi fotókat felvonultató honlappal, katalógussal vagy szórólappal. De nemcsak az üzleti szektornak hozhat sikert egy szépen kidolgozott fotósorozat, te is megörökítheted eladó kertes házad vagy kiadni való lakásod. Az így elköltött összeg többszörösen meg fog térülni.

Forrás: http://vilagszam.hu/cikkek/epuletfotozas-a-profit-szolgalataban-eleg-csak-megtervaz-epuleteket-nem-ezni-felepiteni.html/2990